ONDERHOUD

onderhoud producten

Het product is eenvoudig te reinigen met een afwasmiddel of neutraal vloeibaar schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek.

Het schoonmaakmiddel mag geen agressieve/bijtende chemische stoffen, schuurmiddelen of wax bevatten. Deze producten kunnen de oppervlaktelaag aantasten.

Kalkaanslag is eenvoudig weg te werken door het oppervlakte met een poliermiddel op te poetsen en het met een polisher weer te laten glanzen.

De maximum temperatuur van het water mag niet meer zijn dan 60C°.

BULOXIET

MATERIAALEIGENSCHAPPEN

Buloxiet is een kunstmarmer composiet mengsel dat werd samengesteld door Bart Buyse
Het is een gevolg van lange jaren opgedane ervaringen door hemzelf en één van zijn medewerkers, waarbij alle problemen die composieten in zich dragen ook een passende oplossing kregen.

  • van een gecontroleerde krimp
  • van exotherme pieken
  • van soortelijk gewicht
  • van nog veel meer complexiteiten

Buloxiet is samengesteld uit twee coatinglagen die gevuld zijn met verschillende composiet melanges die garant staan voor superieure warmtevervormingsweerstand en een uitzonderlijke resistentie heeft tegen waterbelasting en chemische inwerkingen .
Het composietmengsel wordt gevuld met geselecteerde quartsen en marmersoorten als ook glasverstevigingsmaterialen .We kregen hierdoor een veel grotere sterkte dan andere kunstmarmers.

Buloxiet heeft goede warmte isolerende eigenschappen, ideaal voor ligbaden. Een voor kunstmarmer ongebruikelijk laag soortelijk gewicht: 1, 25kg per liter waar 2,5 tot 2,8 gebruikelijk is. Belangrijk voor vrij opgehangen meubels omdat ze beduidend lager belast worden .Standaard tabletten in kunstmarmer (afm. 140 x 60) hebben gewichten tot 75kg in Buloxiet slechts 30 tot 35 kg wegen .Ze zijn dus ook makkelijker te manipuleren bij plaatsing.

De uitharding van Buloxiet en het post-curen gebeuren op de mal waardoor er zeer maatcorect gewerkt wordt zonder variaties .( ca. 1mm op 1,40 m )
Buloxiet heeft geen vulstoffen die aan het contact oppervlakte raken zoals verschillende full-cast procédés wél hebben.Hierdoor is het niet mogelijk bij Buloxiet dat chemische stoffen (zepen etc.) door absorptie het oppervlak contamineren .Wij hebben een gesloten poriën oppervlakte die vele chemische stoffen zoals basen en zuren weerstaan. Dit zorgt voor een zeer eenvoudig te onderhouden product.